Kérdése van? Hívjon minket! +36-20/581-7046

Blog

Drennan horgász felszerelések

Csönge Péter
2021.12.14 11:50
Drennan horgász felszerelések

Drennan horgász felszerelések

Drennan

A Drennan horgász felszerelései három követelményt elégítenek ki egyszerre: jó ár-érték arányúaknak kell lenniük, egyszerűen használhatóknak kell lenniük, és ami a legfontosabb: segítségünkre kell lenniük abban, hogy minél több halat foghassunk. Ez a három alapelv a Drennan 1967-es megalakulásától kezdve a cég védjegye – azóta, hogy Peter Drennan úszók gyártásába kezdett édesanyja garázsában. Drennan már akkor, a kezdet kezdetén is szakértőnek számított, hiszen olyan horgásznagyságok, mint Dick Walker, a Taylor testvérek, és a világbajnok Bill Lane irányítása alatt töltötte a tanoncsága idejét. Napjainkban pedig ő maga a legnagyobb tekintélyek egyike – a Drennan név alatt gyártott felszerelések pedig a csúcskategória szinonimáját jelentik az amatőr és profi horgászok köreiben is.

Az édesanyja garázsából balsafa úszókat árusító férfi neve ma már több mint 2500 terméket fémjelez, mely termékek értékesítésére 2000 horgászbolt szakosodott az Egyesült Királyságban és a kontinentális Europában. A cég 1993 óta az England International Seniors Team hivatalos szponzora, és nem véletlen, hogy a Drennnan eszközökkel felszerelt csapat már 1994-ben aranyat nyert nemzetközi versenyen, és az sem, hogy azóta 13 érmet gyűjtött be – többségében aranyakat. 

Bár, ahogy a neve is sugallja, a Drennan International nemzetközi vállalat, kutatási-fejlesztési tevékenysége továbbra is az Egyesült Királyságban zajlik, ez pedig garancia arra is, hogy a termékek fejlesztése során a mérnökök munkáját legmodernebb technológia támogatja. Az erős brit bázis ellenére azonban a vállalat termelése ma már hat európai gyárban összpontosul. Ez a fajta munkamegosztás biztosítja a gyártási költségek alacsonyan tartását, ugyanakkor az a tény, hogy a termékek összeszerelése nem Kínában, hanem Európában realizálódik, garantálja az eszközök kiváló minőségét is. 

A Drennan saját Youtube-csatornával is rendelkezik, ahol tippek, trükkök, termékinformációk találhatók nemcsak szép számban, de kiváló minőségben is. A csatorna rendszeres műsorvezetője az ötszörös világbajnok Alan Scotthorne, így egy Drennan videó megtekintésével szó szerint a legjobbaktól lehet tanulni. Scotthorne saját elmondása szerint nem tehette meg azt, hogy lemaradjon a legnevesebb angol gyártóhoz való csatlakozás jelentette kiváló alkalomról, ugyanakkor olyan szponzorációs szerződést írt alá a céggel, amely nem köti őt kizárólag a Drennan márkájú termékek használatához. Ez pedig az jelenti, hogy ha Scotthorne Drennan terméket használ, az azért van, mert szerinte az az eszköz a legjobb a piacon.

ESP

Az ESP a Drennan kifejezetten pontyra specializált márkája, melyet 1999-ben dobtak piacra. Az ESP név az Extra Sensory Perception – magyarul: hatodik érzék – kifejezésből származik, amely nevet az egyik főhorgász velős megjegyzése ihlette. Terry Hearn olyan sok, és olyan nehezen fogható pontyot fogott ki ugyanis az akkor még bevezetés előtt álló márka eszközeivel, hogy csak valamilyen hatodik érzék vagy extra érzékszervi felfogás meglétével tudta magyarázni a hihetetlen eredményeit. Természetesen utóbb „kiderült”, hogy a márka innovatív megoldásának köszönhette a sikereit, azonban az ötlet maradt – az ESP név pedig megszületett. 

Kezdetben a márka végszerelékek fejlesztésére és forgalmazására specializálódott, de azóta csúcskategóriás botokról, ruházati cikkekről és poggyászokról is ismertté vált, bár a végszerelékek első sorozatai között bevezetett T-6 és a G-4 horgok hódították meg igazán a horgászok és a pontyok világát. Ezek voltak ugyanis az első pontyhorgok, amelyek ultrafinom csalizótűkkel voltak felszerelve, és amelyek sokkal élesebbek voltak, mint bármi, ami korábban kapható volt. A márka szakértői ugyanis gyorsan felismerték, hogy a félénk, nagy testű pontyok megcélzásakor az ultraéles horog döntő jelentőségű lehet – és a tények az ESP elgondolását visszaigazolták.

A T-6 és G-4 horgokat gyorsan követte a legendás Stiff Rigger, azt pedig a chod rig. 2001-ben piacra dobták a Big-T horgot, az első mainstream pontyhorgot, amely szuper sima PTFE bevonattal rendelkezett és olyan szabványt állított fel, amelyet az iparág többi tagja azóta is csak követni tud, de megelőzni nem. A Cryogen horogcsalád 2016-os bevezetése új mércét állított fel a pontyhorgok terén. Egyedülálló, kettős temperált kialakításuknak köszönhetően páratlan szilárdságú horoghegyek születtek, melyek 25%-kal erősebbnek bizonyultak a korábbi ESP horgokhoz képest is. 

Az ESP-nek saját gyára van Európában, ahol az alkatrészek szigorú szabványok szerint, európai munkaerő kezei között készülnek – nem véltelen, hogy a márka termékei széles körben ismertek és elismertek szerte a világon.

Coppens

A Coppens prémium minőségű haltakarmányairól és horgászcsalijairól ismert szerte Európában, és mióta egyesült a Latin-amerikai Guabival az Alltech égisze alatt, világviszonylatban is egyre jelentősebb – az akvakultúra-ágazatban nemcsak követi a trendeket, de egyre inkább meghatározza azokat. A világ hatvan országába exportál, szakosodott képviselők és forgalmazók kiterjedt hálózatával dolgozik. 

A Coppens hitvallása, miszerint szenvedéllyel és odafigyeléssel fejleszti kiváló minőségű takarmányait, azt eredményezi, hogy a holland gyártó kínálatában nemcsak a haltenyésztők találhatják meg a számításukat, de a profi horgászok és a lelkes amatőrök is könnyen ráakadhatnak a legmegfelelőbb csalikra, akár nagyszámú kishalat, akár kisebb számú nagyhalat – pontyot, harcsát – szeretnének kifogni.

A cég által kínált pelletek a szín, az átmérő, a tápanyag- és olajtartalom, az oldódási idő tekintetében igen változatos jellemzőkel rendelkeznek. Azonban a legtöbb Coppens termék, legyen az pellet, olaj vagy kivonat nagyon hatékony, hosszan tartó hatással rendelkezik, így azok számára is jó választást jelentenek a cég termékei, akik a nagyhal horgászatra kevesebb időt tudnak szánni. Egy jól kiválasztott pellet segítségével akár pár órán belül horogra akadhatnak a kapitális halak is. 

A kiváló termékek azonban nemcsak a halakat nyűgözik le, hanem a természetet szerető, a fenntarthatóság elve iránt fogékony horgászokat is.  A Coppens az Egyesült Nemzetek Szervezetének 17 Fenntartható Fejlődési Célja közül kilenc előmozdítására tett ígéretet és lépéseket, köztük a műanyag használatának visszaszorítására, és az édesvíz újrahasznosítására is. 

Panaro

A Panaro 1962-ben kezdte meg a működését Marano városában, Olaszországban, és a mai napig gyárt horgászdobozokat, bár a profilja igen szélessé vált. A családi vállalkozásként indult cégecske ma már világszerte ismert, exportra termelő vállalkozás, mely nemcsak horgászok számára készít dobozokat, hanem hőformázásban, csomagolóanyagok gyártásában is érdekelt.

A Panaro horgászkörökben jól ismert termékei megerősített merev műanyag dobozok, melyek ellenállóak, nem rozsdásodnak, nem kopnak, tartósak, könnyűek, mégis masszívak, emellett nagyon könnyen tisztíthatók és rendben tarthatók. Belül különféle elválasztókkal, kisebb rekeszekkel vannak felszerelve, amelyek segítségével könnyedén, rendezetten és praktikusan tárolhatók és szállíthatók az eszközök. 

A Panaro nemcsak a horgászfelszerelés tárolásáról, szállításáról gondoskodik, hanem a műanyag okozta óhatatlan környezetterhelés kompenzálásáról is: folyamatosan fektet be környezetbarát technológiákba, rendszerekbe, és minden évben a nyeresége bizonyos százalékát erdőtelepítésre fordítja.